При ротацията, правителството, което ще бъде създадено, със сигурност ще бъде с

...
При ротацията, правителството, което ще бъде създадено, със сигурност ще бъде с
Коментари Харесай

Желязков за ротацията: Правителството през март със сигурност ще е с мандата на ГЕРБ

При ротацията, държавното управление, което ще бъде основано, със сигурност ще бъде с мандата на ГЕРБ. Това разяснява пред български публицисти в Ню Делхи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в отговор на репортерски въпроси по отношение на това дали ПП-ДБ продължават да са съгласни на в началото контрактувания вид.

Желязков изясни увереността си по този начин: " Ако кабинетът не е мандата на ГЕРБ, то значи няма и ротация ".

На 6 март министър председателят акад. Николай Денков ще подаде своята оставка и тази на целия кабинет, а ден или два по-рано оставката на целия Министерски съвет ще бъде подадена в Народното събрание. Процедурата изисква тя бъде гласувана от Народното събрание, а президентът Румен Радев да стартира консултациите с всички парламентарно показани сили.

Първият проучвателен мандат отива при ГЕРБ-СДС като първата политическа мощ, а държавният глава връчва мандат на излъчения кандидат за министър председател от първата политическа мощ, т.е на сегашния вицепремиер Мария Габриел, на която водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент от дълго време гласоподава доверие за поста. Тя от своя страна би трябвало да върне досието със лист на определените от нея министри.

От ГЕРБ не един път са подчертавали, че министри, които не се оправят добре, ще бъдат заменени. Очакванията са, в случай че всичко мине по бързата процедура, новото държавно управление, отпред с Мария Габриел, да е ясно още на 15 март. Песимистичният вид ни изпраща на в края на март. 

На 18 януари потегля процедурата за избор на конституционни съдии от квотата на Народното събрание, заяви пред медиите ръководителят на Народното събрание.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР